Sauerland

Gevarieerde bossen met idyllische weidedalen

Het Sauerland is een middelgebergte, waarin de gevarieerde bossen en hoogten zich afwisselen met idyllische weidedalen, die doortrokken zijn met kristalheldere beekjes en rivieren. Dit fascinerende, afwisselende landschap is kenmerkend voor deze streek.

Er zijn 5 natuurparken die bijna driekwart van de oppervlakte van het Sauerland in beslag nemen. Het is een paradijs voor wandelaars, fietsers en watersporters. Van december tot maart biedt dit gebied als extra volop wintersportmogelijkheden. Het hoogste punt is de Kahler Astenberg (841 m).

De wintersportplaats Willingen ligt op 10 kilometer afstand van de accommodatie. Met recht is het Sauerland in alle vier jaargetijden het grootste recreatie- en vakantiegebied van de deelstaat (provincie) Nordrhein-Westfalen.

Maak van uw verblijf een onvergetelijke tijd

Mogelijkheden volop, bijvoorbeeld:
Waldfreibad Gudenhagen
Stad Brilon met zijn “fachwerk häuser”
Aquaolsberg
Diemelsee
Mühlenkopfschanze Willingen
Ettelsberg seilbahn
Besucherbergwerk Ramsbeck
Brauhaus Willingen
Fort Fun Abenteurland

De omgeving

van onze huizen Winterberger - en Schlossberger Tor:

De eerste skilift (Schlossberg op 790 meter hoogte) ligt op nog geen 8 minuten loopafstand! Op deze berg kunt u ook aan allerlei activiteiten deelnemen, zoals boogschieten, hoogteparcours, etc. Kijk op www.aktiv-im-sauerland.de voor alle mogelijkheden, ook voor de kids!
 
Rond Winterberg liggen mooie skipistes. De skimogelijkheden nemen jaarlijks toe door het steeds meer inzetten van (kunst)sneeuwkanonnen. Winterberg heeft een wereldberoemde bobsleebaan en er is een springschans. Men heeft tevens enorm geïnvesteerd in de aanleg van langlaufroutes door natuurgebieden met schitterende vergezichten. Ook in de andere seizoenen is Winterberg een aantrekkelijke vakantiebestemming en wordt er door de gemeente Winterberg actief gewerkt aan een nóg betere ontwikkeling van het toerisme.

Talloze wandelroutes en zomerse buitenactiviteiten

De wandelaar heeft in deze omgeving een enorme keuze uit de talloze wandelroutes. Een bekende wandelroute is 'der Rothaarsteig',  die gedurende ieder seizoen druk bezocht wordt door vele enthousiaste wandelaars. Een wandeling op de hoogste berg van Noord-West Duitsland, de 842 meter hoge 'Kahler Asten' met zijn adembenemend mooi uitzicht is zeker de moeite waard. Kortom; in Winterberg en omgeving is het aangenaam recreëren! Kijk op www.winterberg-info.nl voor de vele mogelijkheden.
 
In de buurt van onze accommodatie zijn volop zomeractiviteiten te doen. In Medebach kunt u quadrijden of zwemmen in het zwembad Aqua Mundo van Center Parcs. Voor de liefhebbers van ongerepte natuur en zeldzame vogels en planten is het vogelreservaat Medebacher Bucht een eldorado. Of wat vindt u van Aventura, gratis kletteren, klimmen op Europa's langste speelberg! Kijk op www.medebach-touristik.de voor het ultieme avontuur!